Ervaringen

Kennismaking op Ladies Event…

Ik had al eens gelezen over paardencoaching en was erg benieuwd hoe dat in het ‘echt’ zou gaan. Vond het erg interessant en zou het graag een keer willen meemaken. Alleen, ik ben bang voor paarden! PK-coaching was aanwezig op een Ladies Event en daar maakten mijn vriendin en ik kennis met Petra en Christa. Een mooie kans om een boel vragen te stellen over paardencoaching (we gingen een paar keer terug om nog meer te vragen) en tot onze grote verrassing won mijn vriendin die avond een gratis sessie paardencoaching voor 2 personen!! Hoe toevallig was dat (of juist niet…), we waren superblij.

Maandag 1 mei was het zover. Voor de sessie begon kregen we uitleg van Petra en Christa en daarna maakten we kennis met de paarden. Ik ben bang voor paarden en eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng toen ze dichterbij kwamen. Gelukkig ging mijn vriendin als eerste ‘in de bak’ voor de sessie en kon ik nog even rustig wennen. Ik vond heel mooi om te zien hoe de paardencoaching bij haar ging en toen ik aan de beurt was kon ik al vrij snel mijn angst loslaten. Samen met paard Lucky durfde ik naar mezelf te kijken. Niet altijd even makkelijk, eigenlijk gelijk al erg confronterend, maar het voelde ook heel vertrouwd. En dat sterkte mij om door te gaan met de sessie.

Ik heb veel inzicht gekregen. In mijn hoofd zat ‘een verhaal’ en ik had mijn gevoel uitgeschakeld. Door de vragen en oefeningen van Petra en Christa en hoe Lucky zich gedroeg kreeg ik op een mooie manier contact met mezelf, heel fijn!

Ik denk er veel met plezier en verwondering aan terug. Doordat je niet veel hoeft te zeggen, kun je meer voelen. En een gevoel blijft je goed bij zodat je daar op latere momenten steun aan hebt. Tijdens een sessie kun je ook dingen uitproberen om te zien hoe ander gedrag of intenties kunnen werken voor jou; het paard houdt je immers gelijk een spiegel voor. Zeker de moeite waard om een sessie af te spreken als je er even niet meer uit komt en een liefdevol steuntje in de rug kunt gebruiken. Ook de deskundige en warme begeleiding van Petra en Christa was heel fijn. Nogmaals heel erg bedankt allebei (en Lucky natuurlijk) voor deze bijzondere ervaring!

De sessie met het paard heeft mij een stuk extra zekerheid gegeven

Onderstaande reactie ontving ik ruim een jaar na dato, mooi om te lezen dat de sessie dit heeft opgeleverd.

Ik had meegedaan met een prijsvraag welke door Symbus uit Doetinchem uitgeschreven was en ik kwam als winnaar uit de bus. Ik zou een training met een paard krijgen, geen idee wat ik me daar verder bij voor moest stellen. Ik ben niet bang voor paarden, aangezien mijn beide dochters ook paardrijden en ik dus vaker met deze dieren in aanraking kom.

Aangekomen bij Petra werd even kort doorgenomen wat de bedoeling was, in mijn geval ging het er om of ik bepaalde keuzes die ik overwoog zou moeten maken. Ik was benieuwd wat een paard hierin zou kunnen betekenen. Na de keuze van een paard en een korte kennismaking met dit dier begin de sessie.

Al snel werd duidelijk dat er meer connectie met het paard is dan ik zelf gedacht zou hebben. Op vragen die ik gesteld kreeg en waar ik mijn twijfels over had ging het paard stil staan of andere dingen doen dan de bedoeling was. Zaken waar ik zeker van was resulteerden in een gehoorzaam paard die precies deed wat ik wilde dat hij moest doen. Ik heb die middag veel antwoorden (of eigenlijk bevestigingen) gekregen die mij hebben doen besluiten om een aantal stappen te nemen die ik dan welliswaar van plan was, maar waar ik tot op dat moment niet zeker van was. De sessie met het paard heeft mij een stuk extra zekerheid gegeven c.q. mij doen beseffen dat de keuzes die ik overwoog wel degelijk de beste keuzes waren.

Ik zou een sessie zeker aanraden. Het is leuk om te zien hoe het paard een spiegel van jezelf is en je tot nieuwe inzichten komt!

Inspirerend en toepasbaar!

Onderstaande mooie feedback ontving ik van Sharon.

Terugkijkend op de coaching vond ik het kort maar krachtig: inspirerend en toepasbaar! Ik heb afgelopen weken mijn enthousiasme hierover ook op vele plekken gedeeld, dus dat zegt genoeg denk ik. Ik had nooit verwacht van tevoren dat je middels paardencoaching op deze wijze in zo’n kort tijdsbestek een duidelijke spiegel van jezelf krijgt.

Wat ik de kracht van de coaching vind is dat je a) een spiegel voor krijgt (maar deze spiegel was eigenlijk niet vreemd voor me, het maakt je opnieuw bewust van je eigen ik) maar nog belangrijker b) dat je meteen kunt ‘oefenen’ met nieuw/ander gedrag en te zien/ervaren wat het effect daarvan is.

Het mooie van de paardencoaching vind ik dat je heel dicht bij jezelf blijft, het echt zelf ervaart/voelt op moment dat je met het paard aan de slag bent. Dit gevoel vergeet ik niet snel, waardoor het ook eerder beklijft, en het naar mijn mening veel effectiever is dan een meer theoretische- of gespreks coaching. Complimenten ook voor de rust die jij als coach uitstraalt en door relatief weinig te zeggen, maar wel de juiste vragen te stellen, de ander zelf laat inzien, invoelen en leren.

Kortom, op het moment zelf vond ik het al inspirerend, maar vooral ook naderhand wanneer je thuis bij de open haard het nog eens overdenkt en er met anderen over spreekt.

Niets was zo duidelijk als de workshop bij jou

Onderstaande reactie ontving ik van een coachee die een kennismakingssessie kado had gekregen.

Ik moest er in het begin even aan wennen en het drong niet helemaal door bij mij wat maakte dat het niet lukte. Toen bij mij het kwartje viel en ik ook resultaat zag werd ik heel erg enthousiast. Zoals gezegd zit ik in een loopbaantraject en heb ik eerder oefeningen gedaan wat met zelfvertrouwen te maken heeft, maar niets was zo duidelijk als de workshop bij jou.

Ik heb het zelf ook weer in de praktijk gebracht wat ik bij jou geleerd heb en het werkte!! Ik heb nu weer twee keer paard gereden en dingen gebruikt die we besproken en geoefend hadden. Er was een duidelijk verschil en ik ben daar erg blij mee.

Wat ik ook heel bijzonder vond is dat ik geen betere kaart had kunnen kiezen dan die wie ik gekozen heb. Het was zo toepasselijk op mij. Nogmaals bedankt. Ik vond het echt een hele leuke ervaring.